TILBAKEMELDING INNEN 24 TIMER

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitalt spesialkurs for alle som arbeider med barn og unge

Hvordan m√łte utfordringen med vold og trusler i skolen?

Målgruppe: Lærere, skoleledere, pedagogisk-psykologiske rådgivere, rådgivere, sosiallærere

Vold og trusler er et samfunnsproblem som i √łkende grad ber√łrer oppvekst- og¬†utdanningssektoren.¬†

Dette kurset lærer deg å forebygge faresituasjoner, og du får innsikt i forskningsbaserte teknikker for konflikthåndtering som kan brukes i et bredt spekter av situasjoner. Kurset er praktisk rettet.

Du vil ogs√• f√•¬†presentert metoder for praktisk trening, slik at du kan √łve p√• ferdighetene du¬†har l√¶rt. Som deltaker vil du et nytt perspektiv p√• hvordan du sammen med dine kollegaer kan oppn√• √łkt trygghet¬†gjennom √• forebygge og h√•ndtere alvorlige hendelser i skoler og¬†utdanningsinstitusjoner.

Dette lærer du: 

·       Strategier og metoder for å forebygge vold i skolen

¬∑¬†¬†¬†¬†¬†¬† Kommunikasjon som verkt√ły i konflikth√•ndtering

·       Risikovurdering, mental forberedelse og mestring av hendelser

¬∑¬†¬†¬†¬†¬†¬† Strategier og metoder for oppf√łlging av eksponerte ansatte

·       Praktisk beslutningstaking ved bruk av scenariobaserte caser

Kursholder:
Ole Andr√© Br√•ten er r√•dgiver, krise- og konfliktforsker og forfatter. Han har¬†spesialisering innen arbeids- og organisasjonspsykologi foruten utdanning og¬†erfaring fra forsvar og politi. Br√•ten har tidligere arbeidet for FN og NATO og som¬†politioverbetjent, h√łgskolelektor og sensor ved Politih√łgskolen. Forskningsomr√•dene hans¬†omfatter forhandlingspsykologi, samfunnssikkerhet og beredskap, samt forebygging¬†av trakassering, trusler og vold i norsk arbeidsliv. Han har bred erfaring med ledelse¬†av utrednings-, utviklings-, omstillings- og endringsprosesser.

Bråten er en mye benyttet konferansier, seminarleder, kurs- og foredragsholder. Han har vært brukt som rådgiver og veileder innen temaet ved alle deler av oppvekst- og utdanningssektoren.

Format: Onlinekurs

Innhold: Kombinasjon av pedagogiske virkemidler - som teori med videoleksjoner og praktiske refleksjonsoppgaver

Varighet: Totalt 45 minutter

Gjennomf√łring:¬†E-l√¶ring eller webinar

M√•lgruppe: Ansatte i oppvekst- og utdanningssektoren, samt ansatte innen HMS, HR, kvalitet og utvikling. Kurset er ogs√• aktuelt for andre som arbeider med barn og unge som m√łter tilsvarende utfordringer.¬†

Kursleder: Ole Andre Bråten

Kurset ble f√łrst utviklet som et digitalt tilbud til Utdanningsforbundets medlemmer. ¬†

Fagansvarlige

 

Ole Andre Bråten er spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, faglitterær forfatter og rådgiver. 

Bråten har lang undervisningserfaring, bla fra Politihøgskolen der han i 5 år var faglærer og sensor innen tema som kommunikasjon og konflikthåndtering, politipsykologi, vitne- og avhørspsykologi og yrkesetetikk. Han har levert digital undervisning ved Handelshøgskolen BI, Oslo Met, NTNU, UiT Norges Arktiske Universitet mv.

Han har utviklet digitale kompetanseprogram for noen av landets største virksomheter og er en mye benyttet digital foredragsholder. Han leder virtuelle workshops, webinar og utviklet innovative e-læringsprogram. Han er også ekspert innen ny læringsteknologi og driver en rekke utviklingsprosjekter for å gi virksomheter tilgang til unike læringsprosesser. Han foreleser jevnlig og er en mye benyttet seminarleder og kurs- og foredragsholder.

Anette Falkum er spesialist innen helse- miljø og sikkerhet, faglitterær forfatter og rådgiver.  

Falkum har bakgrunn som leder, organisasjonsrådgiver, krise- og konfliktforsker og faglitterær forfatter. Hun er utdannet sykepleier ved Edith Cowan University, Perth og Universitetet i Stavanger. Nasjonal og internasjonal erfaring fra helsesektoren, sist som leder i spesialisthelsetjenesten ved Oslo Universitetssykehus.

Siden 2010 har Falkum ledet organisasjonsutviklingsprosesser for virksomheter innen næringsliv og offentlig sektor. I sitt arbeid har hun vært opptatt av å utvikle kunnskapsbaserte strategier og modeller knyttet til praktiske. Hun er engasjert i innovasjonsprosjekter for nye læringsmodeller og har bla vært deltaker på Google sitt inkubatorprogram i Norge. Hun er opptatt av å tilføre kompetanse for å sikre gode beslutninger. 

 

Få tilbud på dette kurset for deres ansatte

Fyll inn e-post, telefon og antall ansatte - så mottar du tilbud som e-post og sms

 

Ofte stilte spørsmål

Få kursnyheter rett i innboksen ūüĎČ

Bli oppdatert når vi lanserer nye kurs

Et program spesielt for ansatt i skolen

Hvordan h√•ndtere utfordringen med vold og trusler i skolen ble utviklet som et tilbud for Utdanningsforbundets medlemmer og har v√¶rt levert for sektoren over hele landet. Programmet passer b√•de som live webinar p√• planleggingsdager eller interne seminar - eller som e-l√¶ring n√•r dere √łnsker tilgang til kurset for deres ansatte gjennom hele √•ret. Som e-l√¶ring mottar deres ansatte personlig kursbevis.¬†

Ta kontakt

Er det noe du lurer på angående dette kurset?

Kursleder Ole Andre Bråten besvarer deres henvendelse. 

Tilbakemelding innen 24 timer

√ėnsker dere fysisk kursbok til deres ansatte?¬†

Der √łnskelig tilbys kursleders fagbok utgitt p√• Cappelen Damm Akademisk som fysisk kursbok ved gjennomf√łring av kurset. Dette har vist seg s√¶rlig aktuelt for mindre grupper - som ledergrupper i oppvekst- og utdanning, eller der virksomheten har ansattgrupper som √łnsker utdypende kompetanse.¬†

Les mer om kursleders fagbok her