TILBAKEMELDING INNEN 24 TIMER

Forhandling - et psykologisk spill

Hver dag forhandler vi om goder, interesser og verdier. I alle situasjoner der du skal oppnå noe, trenger du innsikt i forhandling. Forhandlinger er et psykologisk spill. Det blir ekstra tydelig når mye står på spill. 

Strategiene innen forhandlingspsykologi er også selvforklarende - om vi velger den tøffe «door-in-the-face» eller den langt mer diplomatiske «foot-in-the-door». Her vil samspillet mellom partene påvirke hvilken strategi som benyttes.

Der vi velger å sette foten i døren, er fokuset vårt påvirkning over tid. Der vi er en likeverdig part - blir vi også lyttet til. Når vi bidrar og påvirker i hverdagen må vi også regnes med som part når godene skal fordeles. Dert samme vil også være tilfellet hos en arbeidsgiver vi forholder oss til i hverdagen.

Å være fleksibel med turnuser og goder i fredstid - utvikler en psykologisk kontrakt. Da yter vi mer - og stiller mindre krav i lønnsforhandling. Tankegangen har vi imidlertid hentet fra en rekke eksperimenter, der man har målt effekten av å be om noe stort - for så å følge opp med en mindre forespørsel. 

Du har fått foten i døren - og personen har nå startet den psykologiske prosessen med å overtale seg selv. Da skulle det bare mangle at du får gjennom den mindre forespørselen. Noe annet hadde vært for galt. 

Les mer om hvordan vi trener virksomheter i forhandlingspsykologi 

Vi rådgir små som store virksomheter for å møte lovpålagte krav, utvikle sin virksomhet og skape nye muligheter i møte mellom forskning og praksis.

Vi vil gjerne snakke med deg, og synes det er hyggelig å bli kontaktet om både små og store spørsmål. Hos oss finner du kunnskapsrike rådgivere som motiveres av å skape resultater for våre klienter. 

For oss er kunnskapsdeling en viktig del av vår virksomhet.  

Ta kontakt for en uforpliktende samtale