KONTAKT

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitalt spesialkurs for ansatte i helse- og sosialsektoren

Hvordan håndtere utfordringen med vold og trusler i helse- og sosialsektoren? 

Målgruppe: Medarbeidere og ledere, verneombud, tillitsvalgte og andre ansatte med oppgaver innen HR, HMS og faglig kvalitet og utvikling.

Vold, trusler og trakassering oppleves av mange som arbeider i helse- og sosialsektoren, og er et problem som går ut over helsen, arbeidsmiljøet og sikkerheten til dem som rammes.

Ved å gjennomføre dette kurset vil deres ansatte lære en tilnærming til konflikthåndtering som balanserer det grunnleggende behovet for personlig sikkerhet med den integritet og verdighet som må ligge til grunn for all samhandling med sårbare medmennesker. Det legges videre vekt på praktisk risikovurdering, konfliktdempende kommunikasjon og effektive metoder for å øke sikkerheten ved arbeid både på egen arbeidsplass, på offentlig sted og i andres hjem. Gjennom dette kurset tilbys deres ansatte nye forskningsbaserte strategier, verktøy og metoder for forebygging av vold og trussel om vold for alle ansatte i helse- og sosialsektoren.

Dette lærer du: 

·       Strategier og metoder for å forebygge vold i helse- og sosialsektoren

·       Kommunikasjon som verktøy i konflikthåndtering

·       Risikovurdering, mental forberedelse og mestring av hendelser

·       Strategier og metoder for oppfølging av eksponerte ansatte

·       Praktisk beslutningstaking ved bruk av scenariobaserte caser

Kursholder:
Ole André Bråten er rådgiver, krise- og konfliktforsker og forfatter. Han har spesialisering innen arbeids- og organisasjonspsykologi foruten utdanning og erfaring fra forsvar og politi. Bråten har tidligere arbeidet for FN og NATO og som politioverbetjent, høgskolelektor og sensor ved Politihøgskolen. Forskningsområdene hans omfatter forhandlingspsykologi, samfunnssikkerhet og beredskap, samt forebygging av trakassering, trusler og vold i norsk arbeidsliv. Han har bred erfaring med ledelse av utrednings-, utviklings-, omstillings- og endringsprosesser i sektoren. 

Bråten er en mye benyttet konferansier, seminarleder, kurs- og foredragsholder. Han har vært brukt som rådgiver og veileder innen temaet ved alle deler av helse- og sosialsektoren fra somatiske og psykiatriske avdelinger, ambulante og prehospitale tjenester - samt NAV. 

Format: Onlinekurs

Innhold: Kombinasjon av pedagogiske virkemidler - som teori med videoleksjoner og praktiske refleksjonsoppgaver

Varighet: Totalt 45 minutter

Gjennomføring: Modulbasert

E-læring eller webinar

Kursleder: Ole Andre Bråten

Målgruppe: Ansatte i helse- og sosialsektoren, samt HMS, HR, kvalitet og utvikling

Etter at den ansatte har gjennomført kurset har vedkommende tilgang til de ulike modulene for videre fordypning i 12 måneder

Fagansvarlige

 

Ole Andre Bråten er spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, faglitterær forfatter og rådgiver. 

Han har utviklet digitale kompetanseprogram for noen av landets største virksomheter og er en mye benyttet digital foredragsholder. Han leder virtuelle workshops, webinar og utviklet innovative e-læringsprogram. Han er også ekspert innen ny læringsteknologi og driver en rekke utviklingsprosjekter for å gi virksomheter tilgang til unike læringsprosesser. Han foreleser jevnlig og er en mye benyttet seminarleder og kurs- og foredragsholder. Siden 2008 har han bistått virksomheter innen helse- og sosialsektoren. 

Anette Falkum er spesialist innen helse- miljø og sikkerhet, faglitterær forfatter og rådgiver.  

Siden 2010 har Falkum ledet organisasjonsutviklingsprosesser for virksomheter innen næringsliv og offentlig sektor. I sitt arbeid har hun vært opptatt av å utvikle kunnskapsbaserte strategier og modeller knyttet til praktiske. Hun er engasjert i innovasjonsprosjekter for nye læringsmodeller og har bla vært deltaker på Google sitt inkubatorprogram i Norge. Anette har lang erfaring fra helsesektoren.

 

Ønsker dere fysisk kursmateriell? 

I forbindelse med kurset er det flere virksomheter som ønsker kursmateriell for videre fordypning - særlig der kurset gjennomføres for en mindre gruppe som ønsker inngående kunnskap i temaet. 

"Håndbok i konflikthåndtering i helse- og sosialsektoren: forebygging av trakassering, trusler og vold" - utgitt i samarbeid med Cappelen Damm Akademisk av våre fagansvarlige tilbys i denne forbindelse.

Få tilbud på dette kurset for deres ansatte

Fyll inn e-post, telefon og antall ansatte - så mottar du tilbud som e-post og sms

 

Ofte stilte spørsmål

Få kursnyheter rett i innboksen 👉

Bli oppdatert når vi lanserer nye kurs

La deg inspirere av noen av våre artikler

Arbeidsliv - hvordan løse fastlåste konflikter?

Slik kan medarbeidere forebygge vold og trusler på arbeidsplassen

Hvordan arbeider deres virksomhet med psykososialt arbeidsmiljø?

Ta kontakt

Er det noe du lurer på angående dette kurset?

Ole Andre Bråten besvarer hurtig deres henvendelse. 

Send e-post